Ensimmäisen neonlampun keksintö ja historia

author
2 minutes, 0 seconds Read

William Ramsey ja Morris W. Travers löysivät neonin vuonna 1898. He huomasivat pian tyypillisen kirkkaan punaisen värin, joka kaasumaisen neonin säteilee, kun se laukaistaan ​​sähköisesti. Neon on kemiallinen alkuaine ja inertti kaasu, joka on pieni komponentti maapallon ilmakehässä.

Kun Ramsey ja Travers onnistuivat saamaan neonneonia ilmakehästä, he tutkivat sen ominaisuuksia sähköisen kaasupurkausputken avulla, joka muistuttaisi nykyään valokylteissä käytettyjä putkia. Neonin niukkuus esti kuitenkin sen välittömän käytön sähkövalaistukseen.

Neonlamppua voidaan kuvata pienoiskaasupurkauslampuksi, joka tyypillisesti pitää neonkaasua alhaisessa paineessa lasikapselissa. Monet ihmiset eivät ehkä ole tietoisia siitä, että ranskalainen insinööri, kemisti ja keksijä Georges Claude oli ensimmäinen henkilö, joka kohdistai sähköpurkauksen suljettuun neonputkeen vuonna 1902 luodakseen neonlampun.

Air Liquide, Georges Clauden ja Paul Delormen vuonna 1902 perustama yritys, on nykyään maailmanlaajuinen konserni, joka toimii 60 maassa ja työllistää yli 30 000 henkilöä.

Georges Claude esitteli ensimmäistä neonlamppua yleisölle 11. joulukuuta 1910 Pariisissa. Clauden ensimmäinen julkinen esitys oli kaksi 38 jalkaa pitkää putkea Pariisin Expossa joulukuussa 1910. Sitten vuonna 1913 Champs-Elyseesille asennettiin 3 jalkaa korkeat kirjaimet, joissa oli sana “CINZANO”.

Georges Claude patentoi neonvaloputken 19. tammikuuta 1915 ja alkoi myydä patenttilisenssejä maailmanlaajuisesti. On huomionarvoista, että vuonna 1919 hän koristeli kauniin, maailmankuulun Pairsin oopperatalon sisäänkäynnin punaisilla ja sinisillä putkilla.

Claude oli myös tiettävästi ratkaissut kaksi suurta teknistä ongelmaa, jotka lyhensivät neon- ja joidenkin muiden kaasupurkausputkien käyttöikää ja joista tuli neonvalaistusteollisuuden isähahmo. Itse asiassa Claude visioi tiettyjen muiden kaasujen, kuten argonin ja elohopeahöyryn, käytön luomaan erilaisia ​​värejä kuin neonin tuottamat standardit.

1930-luvulle mennessä neonputkivalojen yhdistelmistä saaduista väreistä oli tullut yleisiä sisävalaistussovelluksissa. 1950-luvulta lähtien väritelevisioiden fosforien kehitys on luonut lähes 100 uutta väriä neonputkivalaistukseen. Rudi Stern kirjoittaa: “1930-luku oli suuren luovuuden vuosia neonille, aika, jolloin kehitettiin monia suunnittelu- ja animaatiotekniikoita”.

Ikimuistoisia tapahtumia, kuten Chicago Century of Progress -näyttely (1933-34), Pariisin maailmannäyttely (1937) ja New Yorkin maailmannäyttely (1939), arvostettiin laajasti neonvalojen laajasta käytöstä.

Vuonna 1923 Georges Claude ja hänen ranskalainen työnantajansa Claude Neon esittelivät neonkaasukyltit Yhdysvaltoihin ja myivät kaksi lamppua Packardin autoliikkeelle Los Angelesissa.
If you beloved this short article and you would like to receive a lot more data regarding valomainos hinta kindly take a look at the internet site.
Neonkyltti otettiin Yhdysvalloissa suurella innolla vastaan. Pian sen jälkeen neonvalaistuksesta tuli laajalti käytetty valaisin ulkomainonnassa.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *